Skontaktuj się z nami

Odwiedź nas:
ul. Warszawska 65 98-100 Łask
Napisz:
bok@over-group.pl
Zadzwoń na bezpłatną infolinię:
+48 800 706 986

Baza wiedzy

Rozwijaj gospodarstwo i wiedzę o hodowli z OVER Agro

Nasze artykuły tworzą specjaliści z branży z kierunkowym wykształceniem i latami doświadczenia. 

Zachowanie bydła

Zarys problematyki behawioru bydła

W dzisiejszych czasach rzadko spotyka się zwierzęta udomowione utrzymywane w ich naturalnych warunkach środowiskowych.
Zobacz
Cielęta - porady odchow

Cielęta – jak je wychować, porady odchowu

Cielęta a konkretnie ich odchów przysparza rolnikom sporo kłopotów. A właśnie ta grupa stanowi ,,przyszłość".
Zobacz
Gliceryna – energetyczny dodatek do krowich pasz

Gliceryna – energetyczny dodatek do krowich pasz

Pierwsze dni laktacji to jeden z najtrudniejszych okresów w życiu wielu krów zagrożony szeregiem komplikacji.
Zobacz
Liczba komórek somatycznych w mleku krów

Liczba komórek somatycznych w mleku krów

Liczba komórek somatycznych to jeden z parametrów mleka od którego uzależniona jest cena skupu.
Zobacz
Porażenia poporodowe krów

Porażenia poporodowe krów – problem hodowców

Porażenia poporodowe krów zaliczamy do grupy chorób zwanej zaleganiem okołoporodowym.
Zobacz
Cielęta, rozwój i funkcjonowanie przewodu pokarmowego

Rozwój i funkcjonowanie przewodu pokarmowego cieląt

Początkowo przewód pokarmowy cieląt jest niemal identyczny jak u zwierząt monogastrycznych.
Zobacz
Dbałość o zdrowotność racic według standardów kanadyjskich

Dbałość o zdrowotność racic – standardy kanadyjskie

Na świecie coraz więcej uwagi poświęca się analizowaniu konsekwencji występowania schorzeń racic.
Zobacz
Płodność krów - wpływ wybranych czynników

Wpływ wybranych czynników na płodność krów

Optymalna płodność krów należy do czynników warunkujących ekonomiczne wyniki gospodarstw hodowlanych.
Zobacz
Pectolit plus, wieloskładnikowy preparat szybko hamujący biegunki.

Skuteczny na biegunki u cieląt PECTOLIT PLUS

To innowacyjny preparat przeciwbiegunkowy na bazie pektyn - rozpuszczalny w wodzie, jak i mleku.
Zobacz