Buffer-Stim jest innowacyjnym preparatem w zakresie zwalczania kwasicy i niestrawności. Szybko przywraca równowagę środowiska żwacza przez działanie podwyższające i stabilizujące pH. Neutralizuje zgromadzony w żwaczu kwas mlekowy dzięki zawartości kwaśnego węglanu potasu. Zawarte w preparacie sole kwasu jabłkowego stymulują rozwój bakterii Selenomonas ruminantium, które wykorzystują kwas mlekowy, co dodatkowo zmniejsza jego koncentrację w żwaczu. Zawarte w preparacie Buffer-Stim polifenole wspomagają odporność, a glinokrzemiany wiążą endotoksyny uwolnione z obumierających bakterii żwaczowych. W ten sposób Buffer-Stim zabezpiecza zwierzę przed rozwojem ochwatu oraz działa osłonowo na wątrobę.
Buffer-Stim
Oceniono 0 na 5
Preparat buforujący zapobiegający kwasicy.
- normalizuje pH treści żwacza
- stymuluje rozwój korzystnych mikroorganizmów w żwaczu
- stabilizuje fermentację
SKU: 21
Categories: Krowa, Metabolizm
lub dowiedz się więcej na bezpłatnej infolinii
+48 800 706 989
Jak stosować
Podawać 100 g preparatu wymieszanego w 1 litrze ciepłej wody (38°C) w formie wlewu bezpośrednio do pyska.
W celu zmniejszenia ryzyka wystąpienia kwasicy żwacza należy pamiętać o bilansowaniu dziennej dawki pokarmowej, z uwzględnieniem zawartości włókna i łatwo fermentujących węglowodanów, a także dbać o właściwą strukturę dawki pokarmowej.
Opakowania
1 kg, 3 kg